& ett kök

Gott krubb i Boden

Behöver ta snusandet till nästa nivå är siberia ett alternativ?

Hej!

Mitt nikotinbehov börjar bli på riktigt. Varenda gång jag stoppar in en snus är det extra starka prillor, en på varje sida. Det är ju gött i sig och är i allmänhet rätt nöjd men jag kan tycka att de blir lite dyrt, jag tror att jag använder ungefär två eller tre snusdosor varje dag. Det låter kanske inte som jättemycket men jag använder nästan 3 gånger så mycket som mina kollegor gör vilket jag tror kommer bli lite jobbigare i längden.

Jag googlade runt lite häromdagen och hittade en snus som säger sig vara stark, den heter Odens snus. Tydligen ska den vara ganska stark!?

En “vanlig” snus motsvarar 8mg. Köper hem en dosa och testar om det hjälper mig, det känns ganska härligt om man kan komma undan med att ta en prilla per gång.

Att jag inte hittat denna snusen innan fascinerar mig något eftersom jag har hållit på med att snusa sedan slutet på gymnasiet.

Har ni några erfarenheter av denna sort? Är den värd sitt pris eller känns det för starkt med så mycket nikotin? Känner att jag inte riktigt kan relatera till sådana varianter än men det är väl bara att testa tänker jag.

Jag återkommer och berättar om hur det gick längre fram.

Välkommen till Göta Energi.

Tack så mycket och så la vi på. Vanligtvis är det nu man tänker “vad sjutton har jag signat upp mig på” man har liksom blivit övertalad och inte övertygad, vilket är stor skillnad.

Att bli övertalad är att någon tjatat så mycket och totalt kört över dig att du tackat ja när du egentligen velat säga nej och så startar processen och ångesten över att du måste ringa tillbaka, säga upp avtalet som du precis tecknat, stå på dig, kanske bli överkörd igen, ja ni fattar grejen.

Att bli övertygad är när någon säljer in sin produkt eller tjänst på ett öppet sätt, du får valmöjligheten att tacka nej om det inte passar dig eller tacka ja för att du tror på produkten eller tjänsten som säljaren pratat om, han har lyssnat på dina behov och tagit det i beaktning och det var precis så säljaren på elbolaget i Göteborg sålde in sin tjänst.

Jag tror att säljaren som övertalar inte riktigt kan produkten, han vill bara sälja och struntar i hur det blir för dig i slutändan medans säljaren som övertygar kan produkten in i minsta detalj och därför kan lyfta fram fördelarna anpassade till dina behov.

Som jag skrev ovan, vi la på och jag var nöjd, kanske löjligt nöjd med tanke på att det var en osexig tjänst / produkt jag köpt, jag menar, El är kanske inte det roligaste, men säljaren gjorde det roligt och intressant. Snyggt jobbat

Vad händer nu?

Ja, det händer inte så mycket nu mer än att jag förväntar mig att min nuvarande elbolag ringer mig och försöker få tillbaka mig som kund, men det känns inte aktuellt, jag har aldrig riktigt haft kontakt med dom och när elnätet strulade så fick vi ingen hjälp överhuvudtaget.

Göta energi kändes både genuina och de hade många fördelar med att bli kund hos dom. Bland annat så har dom att man får 1 timma el gratis om dagen, de har låga fasta elpriser under vintern och rörligt under sommaren och man slipper jämföra priser, då dom gör det åt dig och du får alltid de bästa avtalet.

Det blir inte bättre än så. 

Tanken är att även koppla på restaurang-elen på dom, då jag tror att vi kan spara en hel del pengar på att byta elavtal. Så grattis Göta energi till en trogen kund och grattis till mig för att jag tecknat ett nytt avtal med en grym leverantör

Ny altan och ny matgrupp

Våren har knappt börjat och jag har redan byggt ut altanen vilket känns otroligt skönt.

Jag började redan för 2 veckor sen och jag visste inte riktigt om det var en bra idé eller inte, man vill helst slippa regn, snö och kyla när man bygger samtidigt som jag vill slippa bygga under våren för då vill jag njuta av vårsolen istället för att ha en massa måsten.

Med facit i hand så gick det superbra, solen var uppe under hela veckan som jag höll på med altanen och jag blev klar precis innan det regnade i 2 dagar.

Nu är altanen ca 23 kvm istället för 13 som den var innan. Detta innebär att vi har betydligt större yta att umgås i. Större yta innebär att man kan bjuda in fler vänner och ju fler vänner man är, ju mer mat måste lagas och ju mer mat som måste lagas ju större grill måste man ha och den stora grillen är nu beställd. 

Ju fler vänner som skall äta tillsammans, ju större matgrupp måste man ha och gissa vad? den är också beställd.

Jag klagar inte, jag njuter och ser verkligen fram emot långa grillkvällar med goda vänner. jag ser fram emot att alla kan sitta tillsammans runt den nya matgruppen och att ingen behöver sitta på en pall, någon annan måste stå upp osv, nu kan vi alla sitta tillsammans.

Det tog ett tag att bestämma sig

det tog ett tag att bestämma sig varifrån man skulle köpa sin matgrupp från, men när jag väl satte mig in i det och gick igenom x antal sidor så var valet ganska självklart, om ni inte förstått det ännu så köpte jag vår matgrupp från bra sommarmöbler.  

Valet blev självklart då jag hade ett par funderingar och de svarade snabbt, var väldigt hjälpsamma och gav mig tips på vad jag bör tänka på, utan att trycka på merförsäljning.

Fiskeglasögon

Hej på er!

En tid sedan mitt senaste blogginlägg, tiden bara rusar fram… I vilket fall som helst så är det dags för mitt sista fiskeäventyr innan isarna smälter. På torsdag så bär det av upp till Jämtland och Tänndalen närmare bestämt för att se vad vi kan få upp ur härjedalssjöarna. Är sjukt taggad och nästan lite överladdad på att få komma iväg. Att det dessutom skall bli kanonväder i fjällen när vi skall sitta och pimpla är bara en ren bonus!

Det får mig osökt att komma in på att jag måste inhandla ett par solglasögon som funkar bra till fiske. De jag har spanat in är ett par polariserade glasögon som skall fungera utmärkt under riktigt ljusa förhållanden. De förra jag hade var inte polariserade och därför så vore jag tacksam för er feedback och erfarenheter, om ni har någon, kring polariserat glas eller ej. Vilka är för-och nackdelarna enligt er? Det jag har läst so far är att polariserat glas är överlägset icke polariserat men är ingen specialist i ämnet. 

Fiske för mig har alltid handlat om känsla och inte prylarna men samtidigt så är det väl inte helt fel att ha bra prylar när man ändå skall göra ett inköp. Jag köper hellre kvalitet en gång än skräp flera gånger.

Jag hör av mig efter resan med lite vassa bilder och text från vinteräventyret på isarna vilket förhoppningsvis skall ge lite inspiration till alla er andra fiskeentusiaster. Hoppas att ni också får bra möjligheter att komma ut och njuta av fiske i vårsolen!

Fram tills vi hörs önskar jag er alla god fiskelycka!

VIP?

Vi funderar på att skapa en vip sektion, dock vet vi inte riktigt hur vi skall gå till väga.

Tanken är inte att dela upp våra gäster, alltså “vanliga” gäster och “vip” gäster, utan mer ha en sektion där företag eller större grupper skall kunna vara i fred.

Kanske är det ett företag som vill prata business och inte vill att alla skall höra?

Eller är det ett gäng som firar sin kompis möhippa? de vill låta, skratta och köra nån quiz utan att känna att de tar allt för mycket plats?

Vi funderar iallafall att skapa en ytan som är vip, dock vill vi inte sätta väggar och få en instängd känsla, så vi har varit i kontakt med ett företag som kan hjälpa oss med glasväggar.

Glasväggar känns som ett bra alternativ då man inte avgränsar någon, och restaurangen känns fortfarande öppen och härlig.

Jag tror att vi kör på det, vad tycker ni?

Julklappar

Har ni som jag, slarvat med julklappsinköpen?

Misströsta inte, eller ja om ni har ridintresserade som ni skall handla till så har jag ett tips: digitala presentkort. Hallelujah det fick bli för min del till flera i min lista. Köpet gick smidigt som vanligt hos https://stably.se/

Här har tiden sprungit iväg då köttbullar skall rullas och skinkor griljeras men snart så får även vi vila upp oss då vi har lite välbehövlig julledighet. Hoppas att ni får en riktigt härlig jul och för guds skull NJUT av julmaten och härligt sällskap. Vikthets och annat kan ni väl lägga åt sidan!

Veckans Lunch – V25

Lunchen serveras mellan 11-15 alla vardagar.
95:- inkl. bröd, vatten och kaffe.

Måndag: Ugnsbakad sejfilé med dillkokt potatis och vitvinssås

Tisdag: Klassisk pitepalt med smör och rårörda lingon

Onsdag: Isterband, persilje- & dill stuvad potatis & kokta rödbetor

Torsdag: Traditionell ärtsoppa med fläsk

Fredag: Halstrad laxfilé, äpple- och pepparrotssås, sauterade vaxbönor och kokt färskpotatis